Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gostovanje

Savremena plesna predstava iz Zagreba na sceni SARTR-a

ptero
Foto: SARTR

Udruženje za afirmaciju balete umjetnosti i savremenog plesa “Živimo balet” ima čast kao koproducent da ugosti savremenu plesnu predstavu iz Zagreba

„Plesna predstava – PTERO“ iz Hrvatske bit će izvedena na sceni SARTR-a 22. oktobra u 20 sati.

Udruženje za afirmaciju balete umjetnosti i savremenog plesa “Živimo balet” ima čast kao koproducent da ugosti savremenu plesnu predstavu iz Zagreba.

O predstavi

U materijalnom svijetu kojim smo okruženi, u nemogućnosti smo preživjeti sami, kao jedinka, kao ‘solo’. Potrebne su nam veze s drugim živim bićem kroz koje ćemo osjetiti sigurnost i povjerenje prema okolini. Potrebni su nam rituali kroz koje ćemo prepoznavati sebe i svoje. I ne samo nama, već svim živim bićima.
Jatom se naziva grupa životinja koje zajedno lete, noće, gnijezde se, sele, krećući se pritom vrlo sinkronizirano, gotovo ritualno. To su najčešće ptice, ali i šišmiši. Otud simbolika “ptera” – krila, pera ili dijela nalik krilu.

Nadovezujući se na prethodni autorski rad nastavljamo istraživati percepcije, dinamike i vrste susreta između nas dvije, tražiti susrete bliskosti i suradnje, kao i točke daljina i nerazumijevanja. Prihvaćanje drugog često mijenja nas same i u nama ostavlja važan trag. U tom odnosu, ponekad ono što nije rečeno biva bitnijim od izrečenog, ono što nije izvedeno postaje bitnije od izvedenog.

Koproducija: Udruženje za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa “Živimo balet”

Koproducent plesa u BiH: Nataša Hajdarević

Koreografija i izvedba: Petra Chelfi, Petra Valentić

Kostimografija: Zdravka Ivandija Kirigin

Asistentica kostimografije: Petra Bobić

Muzika: Miro Manojlović

Oblikovatelj svjetla: Anton Modrušan

Fotografija: Jelena Janković, Neven Petrović

Grafičko oblikovanje: Ana Rako i Goran Raukar

PR i društvene mreže: Andreja Jandrić

Produkcija: Udruga profesionalnih plesnih umjetnika PULS, Mediteranski plesni centar

Uz podršku: Grad Zagreb, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske

Zahvala; Petra Glad Mažar, Tina Spahija, Ivana Pavlović, Martina Tomić, Nika Janković Disney, Nina Križan, Matea Bilosnić, Rozalija Alexander, Martina Nevistić Vukobrat