Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija HNK

Presreli ga na Bradini: Pivskim flašama mu razbili staklo na vozilu, zatim su zapucali

policija hnk
Ilustracija

Patrole policije obišle su širi lokalitet mjesta Bradina, ali navedeno vozilo nije pronađeno

Muškarac iz Mostara prijavio je konjičkoj policiji da su mu noćas na cesti M17, u mjestu Bradina, tri nepoznate osobe najprije gađale vozilo staklenim pivskim flašama, a zatim i pucale iz vatrenog oružja, pri čemu je jedan metak pogodio lijevu stranu vozila.

U noći sa 19. na 20. oktobra u 00,15 sati, A.Đ. iz Mostara prijavio je PS Konjic da su mu na cesti M17, u mjestu Bradina, tri nepoznate osobe, koje koriste vozilo marke Golf VI, crne boje, gađale vozilo staklenim pivskim flašama, pri čemu su razbili staklo na zadnjim vratima vozila, izvijestio je u petak na svojim internetskim stranicama MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prijavitelj je potom nastavio voziti prema Konjicu, a nepoznate osobe su pucale iz vatrenog oružja, pri čemu je jedan metak pogodio lijevu stranu vozila.

Prema navodima prijavitelja i svjedoka ispaljeno je najmanje pet hitaca. A.Đ. je vozio do mjesta Podorašac, dok su prijavljeni ostali u mjestu Bradina.

Patrole policije obišle su širi lokalitet mjesta Bradina, ali navedeno vozilo nije pronađeno.

O događaju je upoznat nadležni tužitelj, izvršen je uviđaj, te su poduzete sve potrebne mjere i radnje na pronalasku počinitelja, navode iz policije.