Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Simfonijski orkestar No Borders Orchestra nastupa 26. augusta u Vijećnici

vijecnica

Orkestar je pripremio bogat program na kome se nalaze djela klasičnih i savremenih kompozitora kao što su Johann Sebastian Bach, Isidora Zebeljan, Steve Reich, Arvo Pärt, Franz Schubert, Edward Elgar i Gustav Mahler sa svojim nezaboravnim Adagiett-om

od pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, 26. augusta simfonijski orkestar No Borders Orchestra (NBO) održat će u Vijećnici koncert za sve ljubitelje savremene i klasične muzike.

Vijećnica, kao mjesto održavanja koncerta, odabrana je kao doprinos Vlade Kantona Sarajevo obilježavanju 30. godišnjice kada se od agresorskog granatiranja zapalila Vijećnica i u višednevnom požaru izgorjelo preko dva miliona knjiga, časopisa i rukopisa neprocjenjive vrijednosti.

Orkestar je pripremio bogat program na kome se nalaze djela klasičnih i savremenih kompozitora kao što su Johann Sebastian Bach, Isidora Zebeljan, Steve Reich, Arvo Pärt, Franz Schubert, Edward Elgar i Gustav Mahler sa svojim nezaboravnim Adagiett-om.

– No Borders orkestar okuplja vrhunske muzičare iz zemalja zapadnog Balkana, a biće dostupan besplatno svima u Vijećnici – naveo je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Pored Vlade Kantona Sarajevo, projekt su podržali Grad Sarajevo, Sigrid Rausing Trust, Europski fond za Balkan i Vijeće za regionalnu saradnju.

Besplatne ulaznice će se moći preuzeti od 23. augusta na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.