Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijera krajem marta

“Stepski vuk” – nova koprodukcijska predstava HNK-a i Lutkarskog kazališta Mostar

stepski vuk hnk mostar lutkarsko kazaliste
Foto: HNK Mostar

Roman ”Stepski vuk” objavljen je 1927. godine, a govori o Harryju Halleru, osamljenom i nezadovoljnom intelektualcu u potrazi za izlazom iz životne krize u koju ga je dovela podvojenost vlastite ličnosti rastrgane između ljudske i vučje prirode

U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK)u Mostaru u petak je počeo rad na novoj predstavi u koprodukciji s Lutkarskim kazalištem Mostar, što je prva službena koprodukcija dva pozorišta. Riječ je o ”Stepskom vuku” Hermanna Hessea u režiji i dramatizaciji Tamare Kučinović. Ovo je prva službena koprodukcija dva teatra.

Roman ”Stepski vuk” objavljen je 1927. godine, a govori o Harryju Halleru, osamljenom i nezadovoljnom intelektualcu u potrazi za izlazom iz životne krize u koju ga je dovela podvojenost vlastite ličnosti rastrgane između ljudske i vučje prirode. Uz pitanja identiteta i individualizma, roman se bavi i kritikom malograđanskog načina života te određenih društvenih normi i vrijednosti iz razdoblja između dva prošlostoljetna svjetska rata, saopćeno je iz HNK Mostar.

”Nakon premijere ‘Staklene menažerije’ u novembru prošle godine, ‘Stepski vuk’ druga je predstava u ovoj pozorišnoj sezoni koju radimo izvan matične kuće i scene. Te okolnosti od svih nas u HNK Mostar zahtijevaju dodatne napore te još bolju organizaciju svih naših aktivnosti. Trudimo se da spomenute okolnosti ne utječu bitno na kvalitetu i obim našega rada. U tome nam pomažu i kolege iz HDHS Kosača, kojima se i ovom prigodom zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji. Veliko nam je zadovoljstvo što ovu predstavu radimo u koprodukciji s Lutkarskim kazalištem Mostar”, kazao je direktor HNK Mostar Ivan Vukoja.

Autorski tim, pored rediteljke, koja potpisuje i oblikovanje svjetla, čine asistent i koreograf Goran Guksić, scenograf Davor Molnar, dok je autor muzike Marko Lucijan Hraščanec.

U predstavi igraju Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Ivo Krešić, Ivan Skoko, Ana Franjčević, Mirela Mijačank Kordić, Bojan Beribaka, Jadranka Popović Miljko i Ivan Nevjestić.

Premijera ”Stepskog vuka” planirana je za kraj marta.