Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ulaz slobodan

Sutra se otvara Sarajevski sajam knjiga i učila, više od 100 izlagača

sajam knjiga

Svečano otvorenje Sajma bit će upriličeno isti dan u 18 sati, a otvorenim će ga proglasiti organizatori i predstavnici kantonalne vlasti

Internacionalni sarajevski sajam knjiga i učila, otvara se u srijedu 6. oktobra u 10 sati, u dvorani „Mirza Delibašić“ u Centru Skenderija.

Ulaz je slobodan, a prvih pet posjetilaca tradicionalno će dobiti knjige na poklon od organizatora.

Svečano otvorenje Sajma bit će upriličeno isti dan u 18 sati, a otvorenim će ga proglasiti organizatori i predstavnici kantonalne vlasti.

Na ovogodišnjem sajmu učestvuje više od 100 izlagača iz BiH i regiona.

Promocije i susreti sa autorima održavat će se na centralnom prezentacionom prostoru „Bosanska kuća“, koji će kao i prethodnih godina, biti u fokusu interesovanja izlagača, posjetilaca i medija, ali i mjesto gdje će se posljednjeg dana Sajma, 11. oktobra u 12 sati dodijeliti sajamske nagrade.

Stručni žiri koji čine predsjednica Lejla Alimanović i članovi Aleksandar Knežević i Sarina Bakić odlučivaće o sajamskim nagradama koje će ove godine biti dodijeljene u 15 kategorija.

Novost je što će ove godine biti dodijeljene i posebne nagrade za pet najinventivnijih maski (zaštitnih) posjetilaca Sajma.

Počasni gost Sarajevskog sajma je Crna Gora koju predstavlja Međunarodni sajam knjige iz Podgorice sa reprezentativnim izdanjima crnogorskih državnih kulturnih, naučnih i umjetničkih institucija te djelima savremenika iz Crne Gore i regiona.

U okviru Sajma biće obilježeno i nekoliko jubileja, 100 godina međunarodnog PEN-a, 60 godina Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine i 30 godina Međunarodnog centra za mir, najavljeno je iz KSC Skenderija.