Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

U Lutkarskom kazalištu održana premijera predstave “Čudo Badnje večeri”

cudo badnje veceri
Foto: Lutkarsko kazalište Mostar

Prva repriza predstave ”Čudo Badnje večeri” igrat će početkom decembra, a zbog velikog zanimanja publike predstava će se prikazivati u više termina

Premijera predstave ”Čudo Badnje večeri”, u režiji Maje Lučić održana je u srijedu navečer u Lutkarskom kazalištu u Mostaru.

Čudo Badnje večeri je Zimska priča o neobičnoj djevojčici koja svojom toplinom ugrije srce čangrizavog starca vraćajući mu vjeru u ljubav, u čudo, u… Božić.

”Iako je rad na predstavi počeo tokom ovog ljeta, pravljena je u prazničnom raspoloženju. Tematika je o toplim srcima, o tome kako trebamo za Božić i za ovo prazničnko vrijeme biti topli i otvoreni prema drugima, jer najviše što fali u ovom današnjem svijetu jeste topla riječ. Zato nam je drago da ćemo mi kao i uvijek širiti jednu plemenitu i toplu riječ, a naši glumci su uložili sav svoj trud i sva svoja srca da ova predstava bude što ljepša”, rekao je o predstavi Tibor Oreč, ravnatelj Lutkarskog kazališta Mostar.

”Priča je nježna, i nije toliko stvar naglaska na Božić, nego o toplini, ljubavi, kako svi jurimo kroz život, kako nemamo vremena i ne dopuštamo si da se otvorimo nekim novim stvarima i čovjeku koji je kraj na nas. U ovoj predstavi smo se trudili dobiti taj neki novi moment, da nije sve tako i da ne treba sve biti tako”, istaknula je redateljica Lučić.

U predstavi glume Marta Haubrich, Anela Planinić Škutor, Ivan Nevjestić, Ana Kordić, Dino Gluhović i Stanko Bošnjak. Scenograf predstave je Mario Tomašević, dok je za glazbu odgovoran Petar Eldan.

Prva repriza predstave ”Čudo Badnje večeri” igrat će početkom decembra, a zbog velikog zanimanja publike predstava će se prikazivati u više termina, saopćilo je Lutkarsko kazalište Mostar.