Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobili najtežeg protivnika

Prva reakcija na žrijeb baraža za EURO 2024: Milošević (ne)zadovljan

savo milosevic
Foto: Fena

“To će sigurno biti jako težak meč. Znamo svi kvalitet Ukrajine”, rekao je selektor Zmajeva

Protivnik fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj bit će Ukrajina.

Zmajevi nisu imali sreće u žrijebu, jer su dobili najtežeg mogućeg protivnika. Kuglice su nas mogle spojiti sa Finskom ili Ukrajinom, a na kraju smo dobili rivala kojeg nismo priželjkivali.

U polufinalu ćemo biti domaćini 21. marta, a dobra stvar je da bi i eventualno finale, 26. marta, trebali igrati na domaćem terenu. Pod uvjetom da eliminišemo Ukrajince.

-Ima pozitivnih i negativnih stvari. Negativna je što smo u polufinalu izvukli najjaču ekipu koja se nalazi ovdje, među ovih 12. I to će sigurno biti jako težak meč. Znamo svi kvalitet Ukrajine. Mogla je vrlo lako da se kvalifikuje i kroz grupu.

S druge strane imamo mogućnost da igramo kući i prvi i, nadam se i drugu utakmicu, što jeste prednost u ovakvim utakicama. Tako da možemo biti umjereno zadovoljni. Imamo dvije utakmice kući ako želimo na Evropsko prvenstvo. Znali smo da neće biti lako i da nije Ukrajina. Ovakav tip baraža je uvijek zahtjevan – kazao je Milošević iz Nyona, javlja Faktor.ba.