Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povodom praznika

Izložba “Molimo Vas da ne svirate klavir” u sarajevskom BKC-u

Molimo Vas da ne svirate klavir bojan stojcic
Foto: BKCKS

Dejtonski mirovni sporazum, pregovaran u hotelu Hope (eng. nada) pri zračnoj bazi Wright-Patterson u Daytonu, Ohio, zaustavio je rat u BiH. Dvadeset sedam godina nakon sporazuma, umjetnik iz BiH rezervirao je sobu u tom hotelu

Izložba pod nazivom “Molimo Vas da ne svirate klavir” autora Bojana Stojčića bit će otvorena večeras u JU “Bosanski kulturni centar KS”.

Program, koji se organizira povodom obilježavanja dvadeset i osme godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma, započet će performativnom instalacijom, a potom će u galeriji BKC-a biti prikazan film Hope “Hotel Phantom”.

-Dejtonski mirovni sporazum, pregovaran u hotelu Hope (eng. nada) pri zračnoj bazi Wright-Patterson u Daytonu, Ohio, zaustavio je rat u Bosni i Hercegovini. Dvadeset sedam godina nakon sporazuma, početkom jula 2022. godine, umjetnik iz Bosne i Hercegovine rezervirao je sobu u tom hotelu. Tokom nekoliko dana provedenih tamo, jeo je, spavao i provodio vrijeme u istim hodnicima kao ljudi koji su oblikovali budućnost njegove zemlje i njenih stanovnika i stanovnica, dokumentirajući odjeke historijskog događaja – saopćeno je iz BKC-a.

Izložba će biti otvorena u 19.00 sati.