Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Narodno pozorište Mostar

U petak “Ne igraj na Engleze”, a u nedjelju “Patrolne šape”

npm-ne-igraj-na-engleze

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru u petak, 09.12. u 20 sati, na rasporedu je komedija „Ne igraj na Engleze“ autora Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića.

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći … U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.
Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

U nedjelju, 11.12., na Velikoj sceni NPM-a gostuje dječija hit predstava „Patrolne šape“ sa početkom u 14 sati.

Predstava je rađena prema, trenutno, najpopularnijoj crtanoj TV seriji „Patrolne šape“. Puna je zapleta, uzbudljiva, edukativna, intraktivna, a govori o ljubavi, prijateljstvu, snalažljivosti, iskrenosti, borbi između dobra i zla, timskom radu i uzornom ponašanju. Predstava je predviđena za djecu uzrasta od 4 do 10 godina.
Cijena ulaznice iznosi 5 KM.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.