Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Kod Daruvara se srušio MiG

PXL_150322_92519462
FOTO: Pixsell / Ilustracija

Informaciju su potvrdili iz Ministarstva odbrane Republike Hrvatske

Kod Daruvara u Hrvatskoj se srušio avion MiG.

Zasad je poznato tek da se MiG srušio kod Daruvara, te da traje potraga za pilotom. Jedan od pilota se, kako doznaje 24sata.hr, katapultirao, a drugog traže. Navodno je s jednim uspostavljen radio kontakt, a s drugim nije. Radi se o avionu dvosjedu.

Informaciju su potvrdili iz Ministarstva odbrane Republike Hrvatske.

“Avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 tokom planske obučne aktivnosti u utorak 6. decembra 2022. godine prije 14,00 sati srušio se na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji.

Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade”, izvijestilo je Ministarstvo odbrane RH. MIG se srušio na na nenaseljenom šumovitom području u Virovitičko-podravskoj županiji.

Prema mjestu pada otišao je helikopter Hrvatske vojske. Očekuje se da će se ubrzo u potragu uključiiti i policija te HGSS.

Index je o padu MiG-a kontaktirao poznatog hrvatskog vojnog pilota Ivana Selaka.

“Sigurno je da sada slijedi istraga. Saznao sam da su se oba pilota katapultirala. Pretpostavljam da se dogodio neki tehnički problem. Ali svašta je moguće, primjerice da ptica uleti u motor. Prema onome što ja znam je da su oba pilota iskočila”, rekao je Selak.

“Što se tiče aviona, nije bitno jesu li novi ili stari. Ne postoje stari ili novi avioni, već ispravni ili neispravni. Nema šanse da je neko odobrio let na neispravnom avionu. Događaju se i padovi F-35 aviona, najnovijih modela”, dodao je Selak.