Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nastupile umjetnice iz Sarajeva

U sklopu Posuškog lita održana Večer klasične glazbe

Foto: Općina Posušje

Svakog od četiri autora koji su se našli na repertoaru, Mlikota Dizdarević je kroz kratke glazbene biografije približila publici koja je nastup nagradila dugim pljeskom

Sinoć je na platou ispred posuške kino dvorane, u sklopu manifestacije Posuško lito, održana Večer klasične glazbe na kojoj su nastupile glazbenice iz Sarajeva Mirna Mlikota Dizdarević i Dina Fejzić.

Na flauti i glasoviru izvodili su djela iz doba kasnog romantizma francuske skladateljice Mel Bonis, potom sunarodnjaka violoniste te također skladatelja Benjamina Godarda, Cécile Chaminade, kao i domaćeg autora Milana Prebande u čijim se interpretacijama mogao čuti i utjecaj tradicionalne glazbe s područja BiH.

Svakog od četiri autora koji su se našli na repertoaru, Mlikota Dizdarević je kroz kratke glazbene biografije približila publici koja je nastup nagradila dugim pljeskom.

Inače, Mirna Mlikota-Dizdarević je viša asistentica na Muzičkoj akademiji u Sarajevu na Odsjeku za drvene puhačke instrumente i harmoniku, smjer flauta, dok je Dina Fejzić u istoj obrazovnoj instituciji angažirana na mjestu je vanrednog profesora za predmet klavir.

Sudjelovale su na brojnim domaćim i međunarodnim glazbenim događajima, gdje su osvajale mnogobrojne nagrade i priznanja.

Ovu glazbenu večer u sklopu Posuškog lita priredila je posuška podružnica HKD “Napredak”, priopćeno je iz Općine Posušje.