Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Narodno pozorište Mostar

“Uobraženi bolesnik” na Mostarskoj liski

uobrazeni bolesnik
Foto: Narodno pozorište Mostar

Mostarska liska nastavlja se večeras predstavom „Ne daj se generacijo“, autora Alena Muratovića, u režiji Marija Drmaća i Alena Muratovića, nastala u koprodukciji Pozorišta mladih Sarajevo i udruženja Moje Pozorište

Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“ nastavljen je u ponedjeljak izvedbom predstave „Uobraženi bolesnik“, autora Jeana-Baptistea Poquelina Molierea, u režiji Đorđa Nešovića, nastala u produkciji Knjaževsko-srpskog teatra Kragujevac iz Srbije.

Malu lisku za najbolju glumicu večeri osvojila je Natalija Antonijević, dok je Mala liska za najboljeg glumca pripala Ivanu Vidosavljeviću.

„Ova nagrada mi znači kao uspomena na ovaj divni grad i ovu predstavu koju sam izvela baš ovdje. Zaista mi mnogo znači, jer nisam baš navikla da dobivam nagrade. Jednu nagradu sam osvojila u Zaječaru, također za najbolju glumicu večeri, ali nisam očekivala da ću opet dobiti. U Mostaru nisam prije bila, očekivala sam da je grad lijep, ali kada sam vidjela prvo most, zatim grad, onda sam shvatila da je mnogo ljepši nego što sam zamišljala“, istaknula je najmlađa članica ansambla predstave Natalija Antonijević.

Glumac Ivan Vidosavljević nije prvi put na sceni Narodnog pozorišta u Mostaru kao i na festivalu „Mostarska liska“, ali je prvi put osvojio nagradu Mala liska.

„Nisam prvi put na sceni Narodnog pozorišta Mostar. Često sam dolazio u Mostar kao mali, poslije i kao glumac i mnogo mi se sviđa. Drago mi je da sam dobio Malu lisku – nagradu za najboljeg glumca večeri i što sam, naravno, u konkurenciji za Veliku lisku. Zahvalio bih se svim kolegama i svima ovdje na gostoprimstvu“, naglasio je Vidosavljević.

Mostarska liska nastavlja se večeras predstavom „Ne daj se generacijo“, autora Alena Muratovića, u režiji Marija Drmaća i Alena Muratovića, nastala u koprodukciji Pozorišta mladih Sarajevo i udruženja Moje Pozorište, a sve ulaznice za navedenu izvedbu su rasprodane, najavili su organizatori.