Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

razbacivanje novcem

Vlada FBiH im povezuje radni staž, a oni troše milione na 20 novih limuzina

Foto: Unsplash

Iako iznos nije značajan, nova svota novca građana troši se kako bi se ispunile zakonom propisane obaveze dok Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH čeka na ponude za nove automobile

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrila je 20.000 KM iz tekuće rezerve za Službu za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, piše Capital.

Razlog je uplata neuplaćenih doprinosa Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje i za uvezivanje radnog staža prijašnjim uposlenicima Zavoda za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine.

Raspisali tender

Iako iznos nije značajan, nova svota novca građana troši se kako bi se ispunile zakonom propisane obaveze dok Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH čeka na ponude za nove automobile.

Kao što je ranije objavljeno, Služba za zajedničke poslove Federacije Bosne i Hercegovine raspisala je tender za nabavku 20 novih vozila za koje planira potrošiti 1,65 miliona KM.

Od toga Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine nabavlja dvije luksuzne limuzine čija snaga motora mora biti veća od 210 odnosno 250 kW, procijenjene vrijednosti po 150.000 KM sa PDV-om.

Kod njihovih specifikacija navedeno je da se traži, kod jednog, 4×4 pogon i snaga motora minimalno 210kW, a kod drugog da je godina proizvodnje 2024. i snaga motora minimalno 250kW.

Druga dva najskuplja vozila koje Služba želi platiti novcem građana su u cjenovnom rangu od po 120.000 KM. Ponovno se traži auto čija snaga motora ne smije biti manja od 210 kW, dok su za drugo spušteni kriteriji na 145 kW.