Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HNK Mostar

Za Noć teatra BiH besplatna izvedba predstave “Zid”

predstava zid hnk mosat

Predstava je nastala prema prvonagrađenom dramskom tekstu “Zid”, autorice Ružice Aščić s Natječaja koji je objavilo Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH

Noć teatra BiH, koje se održava 19. novembra, Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru obilježit će besplatnom izvedbom predstave “Zid” u 20 sati.

Predstava je nastala prema prvonagrađenom dramskom tekstu “Zid”, autorice Ružice Aščić s Natječaja koji je objavilo Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH.

Režiju potpisuje Christian Jean-Michel Jalžečić, također izabran na Natječaju HNK Mostar za mlade redatelje. Autorica je adaptacije i dramaturginja Dorotea Šušak.

U središtu su ove drame tri generacije jedne obitelji koje se skupa s nekoliko stanara na različite načine suočavaju s činjenicom da se ruši zid stare užare koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade u kojoj žive.

“Sruši li se zid, ruši se i granica njihove iluzije i uvjerenja da su dobro te se ogoljuje njihovo preživljavanje i životarenje. Da ne biste mislili kako se bavimo samo tragikom egzistencijalnih tereta, ovo je i jedna vrlo zabavna predstava u kojoj se i puno smijemo našim iluzijama, slabostima i snagama”, istaknula je Dorotea Šušak.

U predstavi igraju Robert Pehar, Ivo Krešić, Ivan Skoko, Sanda Krgo Soldo, Ana Franjčević, Nikolina Marić, Ana Ljubić / Rafaela Perić i Miro Barnjak.

Ulazak je besplatan, no potrebno je rezervirati ulaznicu porukom na FB/IG ili pozivom na broj 063/019 019 od 10 do 16 sati.

Koordinator međunarodne kazališne manifestacije European Theatre Night (Europska noć teatra) – Noć teatra Bosne i Hercegovine i ove godine je Bosansko narodno pozorište Zenica. Zemlje sudionice ove međunarodne kazališne manifestacije koja okuplja i ujedinjuje europske kazališne djelatnike i publiku su Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Češka, Bugarska, Slovenija, Austrija, Mađarska, Slovačka i Belgija. Sva događanja u sklopu ove jednodnevne, ali i cjelonoćne manifestacije okupljena su oko istog cilja – ostvarivanja novog i drukčijeg zajedništva kazališne publike i umjetnika u jedinstvenom iskustvu, priopćeno je u najavi HNK-a Mostar.