Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Ženskim razgovorima ± 1” zatvoreni Dane kazališta u Vitezu

zenski razgovori
Foto: GKM Vitez

Publika je imala priliku pogledati predstave iz Munchena, Šibenika, Zagreba, Tuzle, Travnika, Banja Luke, Slavonskog Broda, Bugojna, Petrovca na Mlavi, Sinja, Sarajeva, Mostara i domaćina iz Viteza

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru predstavom “Ženski razgovori ± 1” spustilo je zavjesu na jubilarne 15. Dane kazališta “Vitez 2023” tokom kojih je odigrano 17 teatarskih predstava koje je gledalo više od 4.000 posjetitelja.

Sjajna igra i glumačke bravure glumaca oduševili su oko 300 posjetitelja u pozorišnoj dvorani u Vitezu, a publika je u nekoliko navrata tokom predstave njihovu igru nagradila pljeskom, saopćeno je iz Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez.

U programu ovogodišnjih kazališnih dana bilo je ukupno 17 teatarskih predstava, od kojih je bilo šest profesionalnih produkcija, dok preostalih 11 predstava spada u sam vrh pozorišnog amaterizma, te je riječ o ponajboljim predstavama zemalja iz kojih dolaze.

Publika je imala priliku pogledati predstave iz Munchena, Šibenika, Zagreba, Tuzle, Travnika, Banja Luke, Slavonskog Broda, Bugojna, Petrovca na Mlavi, Sinja, Sarajeva, Mostara i domaćina iz Viteza. Također, upriličen je i dječji vikend s tri dječje predstave, a za mlade je upriličen i cijeli niz kazališnih radionica.

“Još jedna prekrasna kazališna večer, ali i kazališna smotra je iza nas. Kako smo i najavili, bila je ovo prava kazališna poslastica za završetak zasigurno najsadržajnije, ali i jedne od najkvalitetnijih kazališnih smotri u BiH, ali i zemalja okruženja. Zahvalni smo svim kazališnim prijateljima i gostima koji su nastupili na kazališnim danima, zatim našoj divnoj publici koja je još jednom učinila sve čarobnim, ali i resornom ministarstvu i ministru Domiću na pokroviteljstvu i potpori koja je bila ključna za organizaciju uistinu impozantne smotre. Preponosan sam na sve ono što smo kao kazalište uradili u proteklom periodu, a posebno u ovoj godini i želim čestitati, ali i zahvaliti svim našim članovima na iznimnom radu i uspjehu”, kazao je voditelj GKM-a Vitez Ivan Sajević.

Organizatori 15. Dana kazališta “Vitez 2023” su Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih “Enter”, generalni pokrovitelj je Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF mreža u BiH.