Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Miodrag Trifunov s performansom “Svjedok” gostovao u Mostaru

miki_trifunov_npm

Nakon više od 20 godina bard bh. glumišta Miodrag Miki Trifunov gostovao je u ponedjeljak u Narodnom pozorištu Mostar s poetsko-muzičkim performansom “Svjedok”.

Publika je imala priliku uživat u stihovima velikih domaćih i svjetskih pjesnik, poput Mike Antića po čijoj pjesmi “Svjedok” projekt i nosi naziv, zatim Tina Ujevića, Borgesa, Shakespeareove ljubavne sonete, Kavafija te Vladislava Petkovića Disa, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Trifunov je svoj program izveo upravo na dan kad je prije ravno 67 godina Narodno pozorište Mostar službeno počelo s radom, te ga je posvetio svim kolegama iz mostarskog Pozorišta kojih više nema.

“Posljednji put sam ovdje bio prije rata, ovo gostovanje mi je osvježilo sva ona prijašnja gostovanja vezana za mostarsko Pozorište. Ovdje sam upoznao mnogo divnih kolega, imao sam i veliku ljubav u Mostaru kao mladi glumac. Od 1970. sam bio glumac u Zenici i tada su umjetničke razmjene s Mostarom bile vrlo ozbiljne. Mnogo toga lijepog nosim iz Mostara i drago mi je što se naš ponovni susret događa preko velikih autora, velikih pjesnika svijeta”, istaknuo je Trifunov.