Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Misteriozna poruka u boci doplivala nakon 50 godina

boca

Clint Buffington je pronašao poruku u boci na plaži na Karibima i vratio je porodici kojoj je namjenjena, 50 godina nakon što je poruka bačena u Atlanski okean.

Clint Buffington iz Jute, SAD, pronašao je 2011. staklenu flašu Coca Cole dok je šetao plažom. Na papiru na flašici je pisalo “Pogledaj unutra“, a unutra je bila poruka napisana davne 1960. godine.

“Flaša je bila polu zakopana u pijesku i izgledalo je kao da tu stoji od početka vremena,“ rekao je Buffington.

Kada dešifrovao mastilo na papiru, otkrio je da je na papiru napisano: “Vratiti… na adresu 419 Okean Bulevar i dobićete nagradu 150 dolara od Tine vlasnice motela Bičhomber.“

Danas, pet godina nakon otkrića, vratio je flašicu porodici čovjeka koji ju je bacio u vodu decenijama ranije.

Clint je pronašao Paolu Pirce nakon što je danima tragao za njenim kontaktom. Njeni roditelji, Paul i Tina su kupili motel Beachomber u gradu Hampton davne 1960. Motel je prodat, a i Paul i Tina su preminuli prije 25 godina.

On je najprije saznao u kojoj državi se nalazi motel, zatim je nazvao lokalne vlasti, prošao milion poziva i proslijeđenih linija kako bi saznao ko su bivši vlasnici motela, i na kraju došao do Paula i Tine.

Kada se konačno sreo se njihovom kćerkom, Clint je bio veoma uzbuđen. Kao što je poruka i naglašavala, iako je Clint odbijao, Paula Pirce mu je, kao nagradu dala 150 dolara.