Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostarci odbrojavaju sate do koncerta Dine Merlina

dino-merlin

U Mostaru se i danas na dan koncerta Dine Merlina traži karta više. Oko šest hiljada ulaznica pušteno je u prodaju, a do danas su gotovo sve planule. Jedan od najvećih bh. muzičkih umjetnika nakon 18 godina održat će koncert u Mostaru. Bit će to prvi Merlinov nastup ispod Starog mosta, izuzimajući onaj na otvaranju obnovljenog Starog mosta.

Sam muzičar u izjavama koje je davao u posljednje vrijeme govorio je o mjestu na kojem će se koncert održati i njegovoj važnosti. Svojevremeno je napisao veliki hit posvećen Mostaru i Mostarcima pod naslovom “Mostarska“, koji se i danas sluša na svim javnim događajima i priredbama i ovom gradu.

Večerašnji koncert centralni je događaj u sklopu manifestacije Mostarsko ljeto, koja je započela još početkom jula, a završit će se za sedam dana. Organizator je jučer od posjetilaca tražio da automobile večeras ostavljaju daleko od Starog grada, te da na kapije dođu dosta prije početka koncerta.

Očekuje se dolazak i nekoliko hiljada posjetilaca iz drugih bh. gradova, kao i iz gradova u Republici Hrvatskoj, koji nisu mnogo udaljeni od Mostara.