Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Namamio beskućnika besplatnom hranom, pa ga polio vodom

beskucnik11

McDonald’s je dao otkaz uposlenik nakon što je ovaj snimljen kako okrutno ponižava beskućnika. Snimljen mobitelom, video je brzo postao viralan i izazvao buru protesta koji su zahtijevali da bezdušni uposenik bude otpušten.

“Jako sam šokiram takvim neprikladnim ponašanjem ovog zaposlenika”, izjavio je Wise Finley, vlasnik franšize u kojoj se dogodio nemili događaj.

“Takvo se ponašanje neće tolerirati u mojoj organizaciji. Očekujem da moji uposlenici tretiraju sve ljude s poštovanjem, a ovo je neprihvatljivo. Ta osoba više ne radi za moju organizaciju”

Video, snimljen mobitelom, pokazuje radnika fast-food restorana u Detroitu kako mami starijeg čovjeka. Djelatnik viče “Hej, Willie, dođi ovdje, hoćeš li sendvič? Dođi ovdje, čovječe, dat ću ti sendvič. Dođi”.

Na snimci se vidi kako zaposlenik drži zamotan sendvič kako bi privukao beskućnika što bliže, a zatim ga iznenada polio vodom. Čuje se i kako se mušterija parkirana pored zaposlenika smije na okrutnu šalu.

Shannele Williams iz detroitske policije izjavila je kako policija traži beskućnika kako bi vidjeli želi li podiči optužnicu protiv bivšeg uposlenika fast-food restorana.

https://www.youtube.com/watch?v=7E3sUNw-5AY