Nastavnica dobila otkaz zbog veze s učenicom

nia-davies34

Zbog lezbijske veze sa 17-godišnjom učenicom srednje škole, učiteljica likovnog iz Walesa je dobila otkaz, a sve je otkriveno kada je otac primijetio ljubavni ugriz na vratu kćerke, javlja The Independent.

Za vrijeme navodne desetomjesečne “seksualne veze” sa 17-godišnjakinjom, učiteljica Nia Davies izmijenila je hiljade neprimjerenih poruka te dijelila krevet tokom posjeta londonskim galerijama.

Na saslušanju neovisnog vijeća “Education Workforce Council”,rečeno je da je cijelu aferu razotkrio otac, po zanimanju policajac, kada je primijetio ljubavne ugrize na vratu kćeri a njena sestra mu rekla da je djevojka u vezi s učiteljicom Davies.

Prijavio je slučaj njenoj školi i rekao svojim kolegama. Međutim, protiv Davies nikada nije podignuta optužnica a sedamnaestogodišnjakinja je rekla da nikada nije bilo ništa seksualno između njih, iako su provodile vikende u Londonu i Bathu, poljubile se i dijelile krevet u učiteljičinoj kući.

Davies je otpuštena u avgustu prošle godine nakon istrage srednje škole u Llanelliju u kojoj je radila.

Sada 19-godišnja djevojka odbacuje navode da je priznala policiji, mami i tati da je poljubila učiteljicu, tvrdeći da su bili “zbunjeni”. Priznala je da su se dopisivale, ali ne u velikoj količini i da su se poruke ticale druženja.

“Nikada nisam priznala svom ocu da sam poljubila Niju, to je potpuna neistina. Taj se razgovor nikada nije dogodio i ne mogu to objasniti. Razgovarali smo prije o mojoj seksualnosti i, da budem iskrena, mislim da postoji dosta zbunjenosti. Nia je samo bila učiteljica koja mi je davala podršku”, rekla je djevojka.