Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odbijaju javni doček Nove godine: Dajte novac bolesnoj djeci

nova srbija3

Nakon što su se građani srpske Požege odrekli gradskog dočeka Nove godine kako bi novac preusmjerili na popravak skenera u užičkoj bolnici, u Novom Sadu pokrenuta je peticija kojom se traži da se novac za doček preusmjeri bolesnoj djeci, a isto je učinjeno i u Subotici, pišu srpski mediji.

Srpski mediji pišu kako je Srbiju zahvatila epidemija humanosti kakvu odavno nisu vidjeli te jedva čekaju kako će se priča razvijati dalje. Subotičani trenutno prikupljaju potpise za peticiju kojom traže od gradonačelnika Bogdana Labana i lokalnih vlasti da odustanu od dočeka Nove godine na trgu te da taj novac radije potroše na pomoć teško oboljeloj djeci i odraslima.

U peticiji “Budimo humani – Nova godina za Novi život”, koja kruži društvenim mrežama, nekoliko civilnih organizacija i pojedinaca koji su pokrenuli akciju navode kako život njihovih sugrađana ovisi o donatorima i SMS porukama te zahtijevaju od organizatora da odustanu od najavljenog koncerta Goce Tržan i velike proslave.

U peticiji navode kako bi vlast u Subotici na ovaj način pokazala primjer i drugim lokalnim samoupravama da učine isto, da se za novogodišnju noć odreknu zabave, pokažu humanost i pomognu onima koji imaju samo jednu želju, da prežive. Građani predlažu Labanu da lokalna samouprava osnuje poseban fond koji bi bio namijenjen samo za potrebe liječenja bolesnih građana.

“Pružite im podršku! Odustanite od proslave! Pokažite primjer! Osnujte poseban budžetski fond koji će biti namijenjen samo za ove potrebe, na koji će i sami građani moći uplaćivati novac, a koji će se prvenstveno puniti preraspodjelom budžetskog novca svih građana” zahtjeva se u peticiji građana.

Novac za doček Nove godine preusmjerit će na liječenje dječaka