Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorena izložba “Odsutnost” Gordane Anđelić-Galić

0410_slike_na_novinskom_papiru

Izložba “Odsutnost” Gordane Anđelić-Galić, savremene bosanskohercegovačke umjetnice, otvorena je u sarajevskoj galeriji Duplex/100m2, saopćili su organizatori.

Nakon što se u februaru ove godine u istoj galeriji predstavila samostalnom izložbom „I had a dream…“, koji je bio svojevrsni hommage Kazimiru Maljeviču, Gordana Anđelić-Galić je ovaj put izložila recentne crteže i videoprojekciju performansa „Dome, slatki dome…“.

Anđelić-Galić posljednjih 25 godina aktivno izlaže u BiH, Evropi i širom svijeta i već dva puta je predstavljala BiH na Bijenalu u Veneciji ali, nažalost, oba puta na poziv iz drugih zemalja – Italije i Južne Koreje.

– Već sam razmišljala o “odsutnosti” kad sam radila projekt “I had a Dream…”, ali zapravo to traje puno duže, kad bolje razmislim. Tragovi onoga što ja sada radim su vidljivi u djelima koja datiraju od prije deset godina, čak i duže. Iz tog razloga u ovu izložbu sam uključila jedno starije djelo koje možda predstavlja polaznu tačku za Odsutnost – laže autorica.

Zainteresirani izložbu mogu pogledati do 26. oktobra svakim radnim danom od 14 do 19 sati, osim nedjelje i ponedjeljka, u galeriji Duplex/100m2.