Magazin

Pet kolegica optužilo poznatog glumca za seksualno uznemiravanje

14/01/2018

James Franco je osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca u filmu The Disaster Artist, ali njegovo slavlje nije dugo trajalo jer ga je pet žena optužilo za seksualno uznemiravanje, piše Los Angeles Times. List prenosi da je više žena Franca nazvalo licemjerom s obzirom na to da je nosio bedž Vrijeme je isteklo, a i sam je involviran u seksualno uznemiravanje.

Četiri glumice, studentice škole Studio 4 koju je utemeljio Franco, a bio im je i mentor, za losanđeleski su list rekle da se ponašao neugodno tražeći da odglume neke neprikladne scene, dodavši da je bio bio vrlo ljutit kad su se u nekim scenama odbile pojaviti nage.

Neke od njih su ga prozvale na svojim Twitter profilima još u nedjelju navečer, nakon što je osvojio Zlatni globus. Tridesetdevetogodišnji glumac i njegovi advokati negiraju optužbe.

– U životu preuzimam odgovornost za stvari koje sam učinio. Ono što je objavljeno na Twitteru nije tačno, kazao je Franco medijima.

Za spolno uznemiravanje Franca je optužila rediteljica Violet Paley te još tri studentice koje su pohađale Studio 4: Hilary Dusome, Natalie Chmiel i Katie Ryan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.