Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sud u Beogradu kaznio zločince s Ovčare na ukupno 116 godina zatvora

ovcara

Nakon ponovljenog drugostepenog postupka po nalogu Ustavnog suda Srbije, Žalbeni sud u Beogradu donio je pravomoćnu presudu u slučaju protiv optuženih za ratne zločine na poljoprivrednom dobru Ovčara 20. i 21. novebra 1991, kada je ubijeno najmanje 200 ratnih zarobljenika, piše RTS.

Presudom koja je jučer objavljena na zatvorske kazne od pet do maksimalnih 20 godina zatvora osuđeni su osmorica optuženih, dok su zbog nedostatka dokaza i proturječnih iskaza svjedoka, četvorica optuženih oslobođena.

Žalbeni sud je tako potvrdio prvostepenu presudu kojom su na 20 godina zatvora osuđeni Miroljub Vujović, Stanko Vujanović, Predrag Milojević i Goran Mugoša, dok je djelimično promijenio presudu o krivici u postupku protiv Miroslava Đankovića i Saše Radaka koje je osudio na po pet godina zatvora.

Presuda je promijenjena i u postupku protiv Nade Kalab kojoj je kazna s devet povećana na 11 godina zatvora, kao i u postupku Ivana Atanasijevića (novo ime mu je Ivica Husnik) kojem je kazna smanjena s 20 na 15 godina zatvora.

Drugostepenom presudom promijenjena je i osuđujuća presuda pa su zbog nedostatka dokaza pravomoćno oslobođeni optužbi Jovica Perić, Milan Vojnović, Milan Lančužanin i Predrag Dragović.

Tijekom postupka pred drugostupanjskim sudom Đorđe Šošić je preminuo pa je kazneni postupak protiv njega obustavljen.