Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Magazin

Ponovo se rasplamsao “rat” između Hadžifejzovića i Šprajca

09/01/2017

Televizijski voditelj Senad Hadžifejzović, ujedno i vlasnik Face TV-a, koji je u stihovima komentirao izjavu hrvatske predsjednice o radikalizaciji islama u BiH, bio je predmetom komentara Zorana Šprajca u emisiji “RTL Direkt” koji je Hadžifejzoviću poručio da je “duhovit kao stećak, a fin kao Trump”.

Nakon toga Senad Hadžifejzović je bio gost jučerašnje emisije HRT-a “Nedjeljom u 2” Aleksandra Stankovića, te je tom prilikom komentarisao: “Šta reći o Šprajcu – nije novinarstvo dobra najava, dobra odjava, dobar gard sa 100 kila, turbo glas. Treba imati i znanje. Novinarstvo je znanje. On ga nije imao, jer da je imao ne bi uvrijedio stećak. ”

Šprajc mu nije ostao dužan. Voditelj RTL televizije danas je na svom Facebook profilu objavio svoj odgovor na Hadžifejzovićev istup kod Stankovića:

“Ovaj veliki bošnjački pjesnik i satiričar koji je svoj umjetnički talent odlučio naglasiti poetskim umotavanjem u šal nikako da preboli onih 45 sekundi što sam mu svojedobno posvetio u Direktu. Na mene je dosad potrošio dvije svoje emisije i nekoliko FB objava, sve u svom čuvenom ćevap-desetercu a sad je evo umjetničku slavu okrunio i nastupom u hrvatskom televizijskom prostoru.

Stihove u kojima je dosad kupusario s diskvalifikacijama po rodu, imenu, prezimenu i težini pjesnik je ovaj puta oplemenio sa svojom povijesnom ulogom zaštitnika stećka.

Naime, moju konstataciju da je „duhovit kao stećak“ Senad je u nekakvom poetskom magnovenju shvatio kao uvredu stećku kao takvom. Satiričar je ostao bez satire i povrijeđen vlastitom taštinom jurnuo u napad obmotan šalom i bosanskohercegovačkim simbolizmom o jedinstvu svih naroda i narodnosti u nadgrobnom spomeniku i zagrobnom životu.

Da je manje taštine a više pameti Senad je recimo mogao podrugljivo zahvaliti na komplimentu jer stećci doista znaju imati duhovite napise ali to je napor koji se od ovog medijskog umjetnika nije mogao očekivati te je Senad time potpuno opravdao onih 45 sekundi u Direktu.

Btw, Senade ukrao si mi jedno dvadeset kilograma a to je uvreda veća od svih. Za razliku od tvoje poezije ja svoje kile nisam našao na ulici.”

Komentari