Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Seks na javnom mjestu dok drugi gledaju, ponovno je “in” u Velikoj Britaniji

doggg

Upražnjavanje seksa na javnom mjestu dok drugi gledaju, je ponovno in u Velikoj Britaniji, a često u takvim odnosima učestvuje više ljudi.

Najčešće se odvija u automobilu parkiranom u parku, a parovi prije toga na društvenim mrežama obavijeste ljude gdje će se akcija odvijati i pozovu ih da gledaju, piše Your Tango.

U mnogim slučajevima, posmatrači se samozadovoljavaju dok gledaju par u akciji. Dogging, kako nazivaju ovaj trend, se u posljednje vrijeme proširio i na društvene mreže, ali i u porno filmove, a popularizaciji su pridonijeli i lakši dogovori oko “mjesta zločina” zbog brzine komunikacije.

Ipak, dogging u Velikoj Britaniji nije krivično djelo i to zbog rupe u zakonu.

Naime, dogging ne predstavlja kršenje zakona osim u slučaju da prizor seksa nekoga ne uznemiruje. A, s obzirom da svi prisutni svojevoljno posmatraju, jasno je da nema uznemiravanja.

Britanski mediji pišu da postoje određena pravila kojih se sudionici dogginga moraju pridržavati, a jedno od njih kaže da ako su svjetla automobila isključena par ne želi posmatrače, a uključena svjetla pozivaju publiku.