Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ABC otkazao legendarnu seriju zbog rasizma glavne glumice

rossane bar

Glumica i producentica Roseanne Barr imala je seriju neumjesnih tvitova nakon koje joj je otkazana serija na ABC-u i agencija ju je odbila zastupati. Iako se izvinila više puta, na kraju je otišla s Twittera i čini se da joj je karijera gotova.

Počelo je s prozivanjem Chelsea Clinton, koju je nazvala “Chelsea Soros Clinton”, a zatim je samog Georgea Sorosa nazvala “nacistom koji je vlastima predao dva Židova koje su ubili u koncentracionom logoru i ukrao im je bogatstvo”, prenosi portal 100posto.

Na to je reagirao Sorosev glasnogovornik koji je istaknuo kako su to okrutne laži, s obzirom na to da je Soros imao 13 godina kad je s porodicom uspio pobjeći od nacista iz okupirane Mađarske, i to tako da su falsificirali dokumente i predstavili se kao kršćani.

Nastavila je s tvitom koji ju je na kraju i koštao karijere.

Uz fotografiju bivše savjetnice Baracka Obame, Valerie Jarrett, napisala je kako ona izgleda “kao da su muslimansko bratstvo i planet majmuna dobili dijete”.

Val kritika i šoka uslijedio je odmah, a ona se ubrzo ispričala. Nedugo nakon toga kanal ABC objavio je kako otkazuju seriju “Roseanne”, inače vrlo uspješan reboot hit sitocoma iz devedesetih.

Njezina agencija više je neće zastupati, a producentica i glumica u seriji Sara Gilbert napisala je kako je “najblaže rečeno razočarana” njezinim stavovima.

“Napravila sam nešto neoprostivo, nemojte me braniti. Bilo je 2 ujutro i popila sam Ambien i sve je otišlo predaleko”, napisala je, pravdajući se da je bila pod utjecajem tableta za spavanje. Sve je sporne tvitove izbrisala.