Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adele je opet osvojila hrpu Grammyja

Adele holds her five Grammys during the 59th Annual Grammy Awards in Los Angeles

Britanska pjevačica Adele velika je pobjednica dodjele Grammyja, održane u Los Angelesu, gdje je ušla u istoriju s obzirom na to da je drugi put uspjela osvojiti sve tri najvažnije nagrade – one za album, snimku i pjesmu godine.

Adele je osvojila Grammy u svim kategorijama u kojima je bila nominirana – njih pet – uključujući onaj za povratnički album 25 i singl Hello.

Uoči dodjele nagrada najavljivalo se da će joj najveća konkurencija biti Beyoncé, koja je na dodjelu stigla s devet vodećih nominacija za album Lemonade, no osvojila je samo dva Grammyja.

O Beyoncé i Adele najviše se pričalo tokom večeri koju su obilježile političke izjave, emotivna posveta preminuloj britanskoj pop-zvijezdi Georgeu Michaelu te uspomena na pionirafunka Princea.

Adele i Beyoncé jedine su koje su imale nominacije za sva tri najvažnija Grammyja – za album, singl i ploču godine.

Pet nagrada i za preminulog Bowieja

Chance the Rapper proglašen je najboljim novim izvođačem, a One Pilots osvojili su Grammyja za najbolji pop-duo / grupnu izvedbu za izvedbu pjesme “Stressed Out”.

Justin Timberlake osvojio je nagradu u kategoriji “najbolje napisana pjesma za vizualne medije”, i to za pjesmu “Can't Stop the Feeling”.

Veliki pobjednik Grammyja jest i pokojni David Bowie, koji je osvojio svih pet nominacija za svoj posljednji album Blackstar, uključujući onaj za najbolju rock-pjesmu.

Nakon ove dodjele nagrada Adele u svojoj kolekciji ima 15 Grammyja. I prije pet godina osvojila je tri glavne nagrade.