Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

London

Adnan Hajrulahović Haad predstavljao BiH na “Weaving International Fachion 2024”

haad london

Bosanskohercegovačkoj javnosti je Haadov rad dostupan u ateljeu HAAD u srcu Starog Grada u Sarajevu, na adresi Brodac 3 svakoga dana od ponedeljka do subote od 10 do 18 sati

Adnan Hajrulahović Haad predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na “Weaving International Fashion 2024.”, majskom diplomatskom internacionalnom događaju u u Kensington Town Hallu u Londonu, na kojem je ućestvovalo više od 20 zemalja prikazujući modu inspirisanu njihovim nacionalnim kostimom i kulturnim nasljeđem, saopćio je Haad Tim. 

Organizatori događaja su Young Diplomats iz Londona u suradnji s Veleposlanstvom Kuvajta u Londonu.  Modni direktor revije je Taiwo Meghoma.

Nakon revije, Haada je pozdravila i načelnica općine Kensington i Chelsea u Londonu Preety Hudd koja nije krila oduševljenje revijom.

haad london

– Uvijek mi je čast predstavljati domovinu. Posebnu zahvalnost dugujem Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu i sekretaru Veleposlanstva Samri Koričić što su me pozvali i nominovali da predstavljam Bosnu i Hercegovinu, ali zahvalnost ide i mojim divnim modelima na reviji Irmi Ramić, Edini Hodžić, Igoru Memiću, Amaru Duratović i Dini Kellyju. Sramota me što nisam znao za ovih pet uspješnih naših zemljaka u Londonu. Priuštili su mi divne trenutke i učinili me jako ponosnim – kazao je Haad po povratku iz Londona.

Dan nakon “Weaving International Fashion 2024.” revije, za Haada je upriličen prijem u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Londonu, kada mu je ambasador Osman Topčagić čestitao uspješnu prezentaciju naše zemlje na ovom važnom diplomatskom događaju, ali i kako bi razgovarali o budućim projektima i planovima dizajnera u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Bosanskohercegovačkoj javnosti je Haadov rad dostupan u ateljeu HAAD u srcu Starog Grada u Sarajevu, na adresi Brodac 3 svakoga dana od ponedeljka do subote od 10 do 18 sati.