Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Album Elvisa Sivčevića “Musica Bosnae” dostupan širom svijeta na Dan državnosti BiH

elvis_sivcevic

Od 2014. godine Elvis Sivčević je zaposlen kao profesor gitare u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli

Album autora Elvisa Sivčevića “Musica Bosnae” bit će dostupan širom svjeta na Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Musica Bosnae je melodijsko putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu. Autor Elvis Sivčević donosi 12 novih kompozicija orginalno pisanih u mediteranskom, crossover i klasičnom stilu.

Prvi studijski album bosanskohercegovačkog kompozitora, koncertnog umjetnika i profesora gitare iz Tuzle izlazi u srijedu 25. novembra na Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Musica Bosnae donosi slušaocima iz Bosne i Hercegovine nepatvorene emocije prirode, ljubavi za porodicu, za društvo i domovinu. U svojih 40 minuta, album sadrži djela za solo gitaru, trodijelni duet sa violinom i dvije kompozicije obojene savremenom elektronskom muzikom.

Album Musica Bosnae je od 25.11.2020 godine dostupan širom svjeta putem digitalnih servisa Apple Music, iTunes™, Spotify, Amazon, Google Play, YouTube, Deezer, Shazam, TIDAL, Claro música, iHeartRadio, United Media Agency, Xiami Music i CDBaby.

Kompozitor, izvođač i producent albuma je Elvis Sivčević, a ostatak ekipe čine: Dragan Divjak i Anes Imamović (programiranje, mix, mastering), Damir Pirić (grafički dizajn). Materijal je snimljan u Mat Studio i Art Studio, a specijalna gošća na albumu je violinistkinja Šejla Glinac. Izdavač albuma je CDBaby iz Sjedinjenih Američkih Država.

Elvis Sivčević je počeo svirati klasičnu gitaru sa osam godina, a sa 15 je postao učenik legendarnog profesora klasične gitare Predraga Stankovića u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli. Školovanje nastavlja u Nizozemskoj na Conservatorium Codarts Rotterdam u klasi profesora Dicka Hoogeevena i na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu gdje je 2003. godine stekao zvanje Bachelor – Docent gitare u klasi Enna Voorhorsta i 2005. godine Master of music – Magistar muzike. Elvis Sivčević je učestvovao na majstorskim radionicama najvećih svjetskih gitarista kao što su: John Williams, Julian Bream, Scott Tennant, Carlo Marcione, Roland Dyens, Zoran Dukić i Poco Pena. U svojoj karijeri Sivčević je osvajao je prve i specijalne nagrade na takmičenjima. Nastupao je širom Evrope kao solista ili kao član orkestra Roterdamske filharmonije i ansambla Mediterranean Sundance.

Po povratku u Bosnu i Hercegovinu 2005. godine radi u muzičkim školama u Brčkom, Bijeljini i Srebreniku gdje se na po njegovom dolasku, po prvi puta, otvaraju odsijeci klasične gitare u ovim gradovima. Njegovi učenici su osvajali veliki broj nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima, a neki od njih su svoje muzičko obrazovanje nastavili i na prestižnim Muzičkim akademijama širom Evrope. Autor je muzike za 22 dokumentarna filma “Putevi-zapis o zemlji” po Maku Dizdaru, te muzika za pozorište od čega izdvajamo predstave: Tajkun, Enigmatske varijacije i San ljetnje noći.

Od 2014. godine Elvis Sivčević je zaposlen kao profesor gitare u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli.