prijavljeno policiji

Monstruozni čin u Tuzli: Ašovom ubio psa u prisutnosti maloljetne djece

tuzla policija

Uznemirujuća fotografija psa koji je ubijen u naselju Dragodol u Tuzli šokirala je i uznemirila građane koji su ogorčeni ovim monstruoznim činom

U naselju Dragodol u Tuzli u četvrtak 19. novembra oko 16 sati dogodio se monstruozni čin ubistva psa.

Naime, prema nezvaničnim informacijama muškarac inicijala M.G. prema svjedočenju komšija i očevidaca psa je prvo namamio u svoje dvorište nakon čega ga je usmrtio ašovom, u čemu mu je navodno pomogao i njegov sin.

“Slučaj je prijavljen PS Centar oko 20:50 sati nakon čega su po prijavi postupili službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla MUP-a TK i o ovom događaju obavijestili dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. Rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja se nastavlja”, kazala je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK za Tuzlanski.ba Amra Kapidžić.

Prema riječima očevidaca ovog događaja monstruozni čin zvjerskog ubistva psa dogodio se naočigled petero maloljetne djece. Nakon što je ašovom usmrtio psa zamotao ga je u kesu i bacio u obližnji kontejner.

Uznemirujuća fotografija psa koji je ubijen u naselju Dragodol u Tuzli šokirala je i uznemirila građane koji su ogorčeni ovim monstruoznim činom. Pas je imao ogrlicu, i za sada nije poznato u čijem je bio vlasništvu.