Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dvije godine na "bijelom"

Alec Baldwin: “Skinuo” sam se s droge igrajući videoigre

alec-hilaria-baldwin-ap (1)

Iako je danas u skladnom braku, Alec je godinama unazad važio za “opasnog momka”, a imao je i problema sa zakonom

Holivudski glumac Alec Baldwin danas slavi 62. rođendan. Teška godina je iza njega s obzirom na to da je njegova supruga Hilaria (35) imala dva spontana pobačaja.

Prvi spontani pobačaj Hilaria je imala u aprilu prošle godine. Tokom drugog spontanog bila je u četvrtom mjesecu trudnoće i čekala djevojčicu.

Par ima četvero djece, a Baldwin je otkrio kako će njih dvoje ponovno pokušati dobiti peto dijete.

Iako je danas u skladnom braku, Alec je godinama unazad važio za “opasnog momka”, a imao je i problema sa zakonom. Prvo je 1996. pretukao fotografa, pa je 2007. vrijeđao kćer, 2013. je ponovno napao fotografa jer je fotografisao njega i njegovu suprugu da bi 2014. dobio kaznu zbog vožnje u suprotnom smjeru.

I prije dvije godine, glumac je napravio problem. Do fizičkog obračuna je navodno došlo zbog parkirnog mjesta. Baldwin je tada, prema pisanju stranih medija, potpuno izgubio živce i premlatio muškarca, 51-godišnjeg Wojcieha Ciezkowskog.

– Inače ovo ne bih ni komentirao, ali ova priča je potpuno lažna. Nisam nikoga udario na parkingu. Reći ću toliko – kaže Baldwin.

Osim problema s zakonom Alec je imao problema i s drogom. Glumac je napisao knjigu “Nikad ispričano”. U njoj govori o svim pikanterijama svog života te pojašnjava zašto je 30 godina šutio o drogama.

– Dvije godine živio sam na “bijelom”, bio je to stvarno žestok životni period. Nije lako svakodnevno komunicirati s tim zlostavljačima, dilerima droga. Osim toga, puno sam i pio. Sramio sam se govoriti koliko sam bio bijedan, ali tad sam bio klinac. Nezreli klinac – rekao je Baldwin.

Na odvikavanje nije išao, sam se skinuo i s droga i s alkohola tako što je po cijele dan igrao videoigre.

– Najdraža mi je bila Galaga. Kad god bi me uhvatila kriza, igrao sam se. Samo tako sam se mogao smiriti. Možda bi bilo lakše da sam potražio stručnu pomoć, no u to vrijeme nisam se ni s kim htio družiti. Nije mi bilo do razgovora, sam sebi bio sam najbolje društvo – otkrio je Alec.