SHOWbuzz

novo zanimanje

Alen Islamović otkrio čime se danas bavi: “Mjesečno ima posla 6 do 10 dana”

18/03/2019

Alen Islamović proslavio se kao član grupa Bijelo dugme i Divlje jagode koje su u bivšoj Jugoslaviji bile omiljene regionalnoj publici, a iako se i danas aktivno bavi muzikom, Islamović u rodnoj Krajini ima plantažu lješnjaka.

“Moj otac se bavio poljoprivredom pa je zahvaljujući njemu ljubav prema zemlji i u meni. Kupio sam 12.000 metara kvadratnih zemlje, a i supruga je u nasljedstvo dobila još toliko, tako da smo sve objedinili i pretvorili u plantažu. Blizina rijeke Une nam je od velike koristi zbog navodnjavanja stabljika”, ispričao je Islamović za Azru.

Kako bez muzike ne može ni dok se bavi poljoprivredom, pazi na to da uvijek ima dobru muzičku pozadinu.

View this post on Instagram

Moji lješnjaci sa Une.

A post shared by Alen Islamovic (@islamovicii) on

“Na mojoj farmi svira najljepša muzika, zvuk vjetrića, ptica, tišina, čak i kiša lijepo pjeva. Rođen sam pod sretnom zvijezdom i šta god osmislim i pokrenem, u tome i uspijem. Ovo će biti ostavština mojim unucima jer lješnjak rađa od 80 do 100 godina”, istaknuo je muzičar.

Sezona rada za njega počinje već u martu, a čak i kada nema posla, voli provoditi vrijeme na plantaži.

“Mjesečno šest do deset dana ima posla po pet do šest sati. Nije neki težak posao čupkati korov i zalijevati biljke. Potrebno je imati i nešto mehanizacije, traktor, kosačice, kontejnere za dovoženje vode, pumpe, prikolice, trimere za travu”, kaže Alen.

Uz sve to, Islamović je posvetio vrijeme pisanju autobiografske knjige koju je završio prije sedam godina, koju je nazvao “Moje doline sjećanja”, ali kaže da je još uvijek ne planira izdati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.