Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Like a Dragon: Yakuza

Amazon radi na akcijskoj seriji inspiriranoj popularnom japanskom videoigrom

video igra yakuza

Prve tri epizode dolaze na Amazonov streaming servis 25. oktobra ove godine, dok će zadnje tri epizode izaći 1. novembra

Na Prime Video krajem godine dolazi igrana adaptacija popularne japanske franšize videoigara Yakuza Like a Dragon, potvrdio je Variety.

Nadolazeća akcijska serija, nazvana Like a Dragon: Yakuza, imat će šest epizoda, koje režiraju Take Masaharu i Takimoto Kengo. Protagonista Kiryua Kazumu utjelovit će Takeuchi Ryoma.

Serija Like a Dragon: Yakuza smještena je u 1995. i 2005. godinu te prati djetinjstvo, život i posljedice odluka jednog yakuze koji ima snažan osjećaj za pravdu i čovječnost. Scenarij za seriju pisali su Sean Crouch, Nakamura Yugo, Yoshida Yasuhiro i Yamada Kana.

Popularnu franšizu videoigara, na kojoj radi kompanija Sega, kreirao je Toshihiro Nagoshi. Franšiza prati živote strastvenih japanskih gangstera i stanovnika fiktivne četvrti Kamurochō, koja je bazirana na četvrti Kabukichō u Tokiju.

“Serija će prikazati moderni Japan i dramatične priče o tim intenzivnim likovima, kao što je legendarni Kazuma Kiryu, koje igre nisu mogle istražiti u prošlosti”, izjavio je Prime Video.

Serija će biti podijeljena na dva dijela. Prve tri epizode dolaze na Amazonov streaming servis 25. oktobra ove godine, dok će zadnje tri epizode izaći 1. novembra.