Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Amel Ćurić zaprosio djevojku u Barceloni

amel-curic-jelena-cabarkapa

Pjevač Amel Ćurić, koji je 2015. u regionalnom šou “X Factor Adria” osvojio glavnu nagradu, isprosio je ruku djevojke Jelene Čabarkape.

“Davno sam odlučio zaprositi Jelenu, ali sam čekao pravi trenutak. Slučajno se dogodilo na putovanju u Barceloni pa sam nekoliko dana prije polaska sve osmislio. Ona ništa nije znala i bilo joj je pravo iznenađenje. S obzirom na to da se sve odigralo na magičnim fontanama, bilo je uistinu čarobno”, rekao je Amel.

amel-curic-prosidba

Bez podrške Jelene i porodice, govori, nikada ne bi uspio u karijeri te se upravo zbog njih smatra sretnim čovjekom, ističući kako bi svakome porodica trebala biti na prvome mjestu.
“Jelena je prije svega moja prijateljica. Uz sve vrline, ona je i jako muzikalna pa tako mogu da se sa njom savjetujem o svemu vezano za karijeru i muziku. S obzirom na to da sam se navikao na najbolju kuhinju na Zemlji, onu moje majke, jednostavno sam morao naći i saputnicu koja zna isto tako dobro kuhati – objašnjava pjevač.

I Amelova karijera ide uzlaznom putanjom. Njegov novi singl “Mijenjam ovaj grad” publika je odlično prihvatila, kako kaže, bolje nego što je očekivao.

“Samo rad, upornost i nove pjesme jamče uspješnu karijeru. Ništa neće doći samo od sebe. Svi oni koji su me bodrili tokom takmipčenja u “X Factoru” i očekuju da ih častim novim pjesmama i opravdam njihovo povjerenje”, ističe.

A kako trajati na muzičkoj sceni, tajna je koju samo rijetki znaju, poput Amelovih mentora i prijatelja Massima Savića i Željka Bebeka.

“Upijao sam svaki njihov savjet kad god smo bili u prilici razgovarati. Massimo je poseban, s njim često razgovaram telefonom, zaglavimo i po dva sata na vezi. Iskren je, pun pozitivne energije i apsolutno autentičan”, kaže Amel.