Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Zimski grad"

Tuzlacima pjevaju Jasmin Stavros, Goca Tržan, Al Dino, Amel Ćurić…

zimski grad tuzla

Cilj manifestacije „Zimski grad“ je stvaranje zanimljivog ugođaja ljudima koji žive u ovom gradu, ali i drugima s područja TK, te gostima grada Tuzle

Manifestacija pod nazivom „Zimski grad“ svečano je počela večeras na Trgu slobode u Tuzli, u prisustvu velikog broja građana.

Narednih mjesec dana na tom mjestu smjenjivat će se koncerti brojnih muzičkih grupa i estradnih ličnosti, uključujući i doček nove 2019. godine na otvorenom, a bit će upriličene i zabave za djecu i mlade. Sve će biti popraćeno odgovarajućom gastronomskom ponudom, rečeno je Feni.

Već sutra u „Zimskom gradu“ nastupit će hrvatski kantautor Jasmin Stavros, 10. decembra publiku će zabavljati Goca Tržan, a dan poslije koncert će imati Al Dino. U nedjelju, 16. decembra na Trgu slobode nastupit će Lena Kovačević, 20. decembra Amel Čurić, a 26. decembra Crvena jabuka.

Stand up komedija Peđe Bajovića na programu je 17. decembra, dok će novogodišnji doček biti organizovan uz Plavi orkestar. Toga dana u prijepodnevnim satima za najmlađe Tuzlake i njihove goste bit će organizovana Dječija nova godina.

FOTO tuzlanski.ba

Kulturno-umjetnička društva će također imati značajnu ulogu u stvaranju prazničnog raspoloženja prezentacijom svojih igara i plesova.

Zimski grad se održava u organizaciji Udruženja Magic Factory, Life stylea i Venus Amice, a uz podršku Gradske uprave. U mjesec dana u sklopu „Zimskog grada“ obilježit će se Advent – sve do katoličkog Božića, Nova godina, te pravoslavni Božić.

– Cilj manifestacije „Zimski grad“ je stvaranje zanimljivog ugođaja ljudima koji žive u ovom gradu, ali i drugima s područja TK, te gostima grada Tuzle – izjavio je Boris Balta, član organizacijskog tima manifestacije.

Središnji dio „Zimskog grada“ krasi svjetleća fontana visine pet metra, kao i velika novogodišnja jelka.