Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Clarence Williams III

Američki glumac preminuo u 81. godini, bolovao je od raka debelog crijeva

Clarence Williams III (1)

Karijeru je započeo u filmu Dark of the Moon, a glumio je i na Broadwayu u predstavi The Great Outdoors

Američki glumac Clarence Williams III, najzapaženiji po ulozi policajca Linca Hayesa u američkoj krimi seriji The Mod Squad, preminuo je u dobi od 81 godine u svojem domu u Los Angelesu od posljedica raka debelog crijeva, obavila je u nedjelju njegova agentica Peg Donegan.

Williams je rođen u New Yorku 21. avgusta 1939.

U Americi se proslavio ulogom u američkoj krimi seriji The Mod Squad u kojoj je glumio s Michaelom Coleom i Peggy Lipton. Serija se emitirala u programu ABC-ja od 1968. do 1973.

Filmska ga publika pamti i po ulozi oca u filmu Purple Rain, u kojem je debitirao rock pjevač Prince kao The Kid, po ulozi agenta FBI-a Rogera Hardyja u TV seriji Twin Peaks, dobrom policajcu u Deep Coveru, a zapaženu je ulogu ostvario i u filmu Sugar Hill s Wesleyem Snipesom.

Karijeru je započeo u filmu Dark of the Moon, a glumio je i na Broadwayu u predstavi The Great Outdoors.

Uloga u filmu Slow Dance on the Killing Ground donijela mu je nagradu Theatre World Award i nominaciju za nagradu Tony, stoji u objavi.

U četrdesetgodišnjoj karijeri glumio je u brojnim serijama i filmovima među kojima su: 52 Pick-Up, Against the Wall, Reindeer Games, The General's Daughter, American Gangster, Half Baked i Lee Daniels’ The Butler.