Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Američki glumac Steven Seagal dobio državljanstvo Srbije

steven seagal

Poznati holivudski glumac akcijskih filmova, glazbenik i humanitarac Steven Seagal dobio je državljanstvo Srbije, objavili su u ponedjeljak beogradski mediji pozivajući se na Službeni glasnik Srbije.

“Prima se u državljanstvo Republike Srbije Seagal (Saul) Steven Frederic, rođen 10.travnja 1952. godine u Saveznoj državi Michigan (Lansing, Ingham), državljanin Sjedinjenih Američkih Država”, citiraju mediji objavu u posljednjem broju Službenog glasnika Srbije, kojom je Seagal i službeno postao državljaninom Srbije.

Holivudski glumac često je gost Srbije i sudionik brojnih humanitarnih akcija, a sa svojim rock & blues bandom nastupio je i na novogodišnjem koncertu u središtu Beograda, ispred Skupštine Srbije.

Tijekom svog prethodnog boravka Seagal se odvojeno sastao s predsjednikom i premijerom Srbije, a s gradonačelnikom Beograda u Prihvatilištu za djecu dijelio novogodišnje poklone.

Seagal je, nakon nedavnog sastanka s premijerom Vučićem, rekao kako će učiniti sve da bi što bolje i dostojnije u svijetu predstavljao Srbiju koju smatra svojom novom domovinom.

Popularni glumac, poznat i kao stručnjak za istočnjačke borilačke vještine, izrazio želju i da u Beogradu otvori aikido klub.

Srbijansku putovnicu su u posljednje nekoliko godina dobili još i francuski humanitarac Arnaud Gouillon, od svibnja 2015., američki košarkaš Demarcus Nelsson državljanin je Srbije od srpnja 2014., Muhamed Dahlan, vođa palestinske oporbe od siječnja 2015, ukrajinski trgovac plinom Sergej Kurčenk od studenog 2014. godine, dok je u rujnu 2010. državljanin Srbije postao i brazilski nogometaš Kleo, nekadašnji igrač Partizana.