Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odgovor provokatorima

Ammar iz “Igre prijestolja”: Mrze oni koji se boje Srbije svedene na Beogradski pašaluk

ammar (1)

Ja sam Srbin iz Prijepolja, koje je u Srbiji. Baka i njeni roditelji i rođaci su pravoslavci, a mi muslimani slavimo i Božić i Bajram, Vaskrs i ramazan

Na još jednu vijest o svom učešću u seriji “Igra prijestola” Ammar Mešić, glumac iz Srbije, bio je razočaran pojedinim komentarima ispod tekstova koji su objavljeni na portalima.

Naime, riječ je o mržnji, kako navodi, koja je u nekim komentarima otvorena, a u nekima zapakovana u mrziteljsku duhovitost.

“To mrze oni koji misle da je Prijepolje u Crnoj Gori ili Bosni. Jer da je u Srbiji, valjda bi bilo Prepolje”, napisao je na Facebooku Mešić, koji je inače iz Prijepolja.

“Mrze oni koji ne znaju granice sopstvene zemlje, oni koji se boje Srbije svedene na Beogradski pašaluk, a da iz tog istog pašaluka nisu nikada izašli niti pokušali da nauče nešto o svojoj zemlji, njenoj istoriji i kulturi. Oni koji misle da treba istrebiti one koji se drugačije zovu, imaju drugu veru i verovanja, koji su od njih po bilo čemu različiti. Ja sam Srbin iz Prijepolja, koje je u Srbiji. Baka i njeni roditelji i rođaci su pravoslavci, a mi muslimani slavimo i Božić i Bajram, Vaskrs i ramazan. Pa, pobogu, kako to da živimo normalno? Ne delimo ljude, ne pristajemo na to da nas dele”, poručio je Mešić.

Inače, u seriji “Igra prijestola” Ammar je bio dio čuvene scene “Walk of shame”, u kojoj kraljica Sersei naga izvodi “pokajnički hod” dok na nju bacaju povrće i đubre.

“Razdvajamo ljude od neljudi, razlikujemo dobro od lošeg. Ne pljujemo po ulici, ne potkradamo komšije, ne kunemo, ne varamo, ne delimo, ne mrzimo. Plaćamo porez, pevamo himnu, borimo se da naša Srbija bude bolja, uređenija, lepša. I lepo nam je tako, sigurno lepše nego onima koji se bude i ležu sa mržnjom. Lepše nego onima koji misle da je mržnja dokaz ljubavi prema svojoj zemlji ili veri. Svima koji slave srećan Đurđevdan i ramazan Šerif Mubarek Olsun”, zaključio je Mešić.