Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Angelina Jolie ljubi kolegu reditelja? (FOTO)

angelina_jolie_nova1

Oskarovka Angelina Jolie (42) se u posljednje vrijeme prisno druži s kambodžanskim rediteljem i pjesnikom PraCh Lyjem (38), pišu danas svjetski mediji.

Par se upoznao prošle godine preko poznanika Loung Unga, aktiviste za ljudska prava i autora knjige prema kojoj je glumica režirala film “Prvo su ubili mog oca”.

– Angie će trebati još dugo vremena da se oporavi nakon raspada braka s Bradom Pittom – rekao je izvor blizak glumici.

Jolie i PraCh Ly sreli su se nekoliko puta na druženjima filmaša, a reditelju se jako sviđa Angelinina strast da filmom prikaže svijetu istinu o kambodžanskom genocidu iz 1970-ih. Njihovi prijatelji tvrde da ta romansa traje neko vrijeme dok drugi opovrgavaju.

– Angelina poštuje njegov rad i samo joj je prijatelj. Nije spremna za vezu te se želi fokusirati na svoju djecu i njihove potrebe – objasnili su.

– Nadam se da ovo neće dovesti do mržnje i upaliti “stari plamen”. Želim da stanovnici ove zemlje budu ponosni kada vide film jer su preživjeli nezamislive strahote – Jolie je objasnila koliko joj je znači drama “Prvo su ubili mog oca”.

Glumica je iznenadila javnost došavši na Zlatne globuse samo sa sinom Paxom (14). TOkom dodjele nagrada je ignorisala kolegicu Jennifer Aniston (48) s kojom je “povezuje” bivši suprug Brad Pitt (54). Jolie je nedavno otkrila u intervjuu američkom magazinu da joj nije lako, ali nekako se nosi sa problemima nakon razvoda od Brada.

– Često imam padove i uspone. No, mislim da sam malo ojačala – ispričala je glumica i dodala kako kao majka ima brojne odgovornosti prema svojoj djeci.

Istaknula je Maddox (16), Pax (14), Zahara (13), Shiloh (11) te blizanci Knox i Vivienne (9) prolaze kroz godine u kojima se oblikuju kao ličnosti i da su joj uvijek na prvom mjestu.