Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ariana Grande prvi počasni građanin Manchestera

Ariana Grande

Gradske vlasti Manchestera odlučile su da američkoj pop pjevačici Ariani Grande dodijele priznanje prvog počasnog građanina, zbog njenog doprinosa nakon terorističkog napada u kojem su poginule 22 osobe, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ariana Grande je oduševila englesku i svjetsku javnost kada je odlučila da samo nekoliko dana nakon tragedije u Manchesteru održi humanitarni koncert “One Love Manchester” za sve žrtve i njihove porodice.

Umjetnica, nakon čijeg koncerta u Manchesteru 22. maja se dogodio samoubilački napad u kojem su poginule 22 osobe, a više od 100 ih je povrijeđeno, posjetila je fanove u bolnici koji su povrijeđeni u napadu, nakon čega je održala i humanitarni koncert na kojem su, osim nje, nastupale brojne muzičke zvijezde.

Predsjednik gradskog vijeća Manchestera, Richard Leese, opisao je 23-godišnju pjevačicu kao “mladu Amerikanku za koju bi bilo razumljivo da nikad više ne poželi vidjeti ovo mjesto”.

“Ariana Grande je donijela utjehu hiljadama ljudi i prikupila je milione sredstava za hitni fond kada se vratila i održala koncert u junu”, kazao je Leese, koji je ranije predložio američku pjevačicu za počasnog građanina Manchestera.

Gradska skupština je danas jednoglasno usvojila prijedlog, čime je Ariana Grande postala i prvi počasni građanin Manchestera.