Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

Arnold Schwarzenegger odlikovan francuskom Medaljom časti

29/04/2017

Proslavljeni holivudski glumac i bivši guverner savezne države California Arnold Schwarzenegger odlikovan je u Parizu francuskom Medaljom časti, javlja Anadolu Agency (AA).

Odlikovanju u palati Eysee u Parizu prethodio je susret i zajedničko fotografisanje Schwartzneggera i predsjednika Francuske Francoisa Hollandea. Nakon toga, Hollande je uručio Medalju časti austrijsko-američkom glumcu.

Arnold Schwarzenegger je austrijsko-američki filmski glumac, političar i body builder, a od 2003. do 2011. guverner američke savezne države California.

Schwarzenegger je bio jedan od najpopularnijih filmskih glumaca, posebno u oblasti akcijskog žanra, u osamdesetim i devedesetim godinama 20. stoljeća, a najpoznatiji je po ulozi kiborga Terminatora u istoimenom filmu.

Kao body builder osvojio je pet titula Mr. Universe i ukupno sedam Mr. Olympia naslova, od čega šest uzastopnih u razdoblju od 1970.-1975. te je bio proglašen za estetski najproporcijonalnijeg čovjeka na svijetu i 1980.Gotovo čitavo desetljeće dominirao je body building scenom zaradivši laskavi nadimak “Austrijski hrast”.

Početkom 90-ih slovio je kao jedan od najvećih akcijskih junaka što je potvrdio filmovima Terminator 2: Sudnji dan (1991.) i Istinite laži (1994.).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.