fanovi oduševljeni

Autori “Igre prijestolja” odustali od stvaranja nove trilogije “Ratova zvijezda”

starwarsgot2

David Benioff i D.B. Weiss su 2018. angažirani za pisanje i produkciju nove filmske trilogije, franšize kompanije Walt Disney

Nove priče naučno fantastične sage “Ratovi zvijezda” ostaju visjeti u zraku nakon što su projekt odlučili napustiti David Benioff i D.B. Weiss, autori “Igre prijestolja”, a njihovu su odluku pozdravili obožavatelji razočarani posljednjim sezonama fantastične dramske televizijske serije.

David Benioff i D.B. Weiss su 2018. angažirani za pisanje i produkciju nove filmske trilogije, franšize kompanije Walt Disney. Prvi film je trebao izaći u decembru 2022. godine. Ali autori popularne fantastične HBO serije “Igra prijestolja” povlače se iz projekta kako bi se usredotočili na novi posao za Netflix.

“Mi volimo Ratove zvijezda. Kada ih je George Lucas stvorio, stvorio je i nas”, napisali su u saopćenju Benioff i Weiss, prenosi Hina.

“Ali, premalo je sati u danu i osjećali smo kako ne možemo raditi na Ratovima zvijezda i Netflixovim projektima. Povlačimo se sa žaljenjem”, dodali su.

Iz Disneya navode da se trilogijom Benioffa i Weissa trebala ispričati priča odvojena od Skywalker sage koja je započela 1977. s filmom u kojem su glumili Mark Hamill, Carrie Fisher and Harrison Ford i koja bi se u decembru trebala zaključiti filmom ‘Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera’.