Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

14 posto šansi

Baby Lasagna favorit na kladionicama za pobjedu na Eurosongu

baby lasagna

Podsjetimo, žiri HRT-a Baby Lasagnu uopće nije htio na Dori, već je on sa svojom pjesmom Rim Tim Tagi Dim u takmičenje prošao kao rezerva

Hrvatska pjesma za Euroviziju popela se na prvo mjesto u kladionicama.

Hiljade ljudi klade se da je Baby Lasagna pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga. Eurovizijske kladionice trenutno Baby Lasagni daju 14 posto šansi za pobjedu, a isti postotak ima i Ukrajina.

No, osam od 14 najpopularnijih kladionica najniže kvote ima na hrvatskog predstavnika, dok Ukrajini prednost daje njih pet. Jedna kladionica nudi iste kvote.

Nikada u istoriji Hrvatska nije bila na prvom mjestu eurovizijskih kladionica. Baby Lasagna je omiljen među eurovizijskom publikom još otkako je objavljeno da će nastupiti na Dori, a Hrvatska se i prije nacionalnog takmičenja bila popela na treće mjesto kladionica jer su kladioničari pretpostavljali ko će biti pobjednik.

“Upravo se dogodilo nešto ludo… Ne mogu ni reagirati, budući da ne shvaćam još uvijek… Hrvatska je preuzela prvo mjesto za pobjedu na Eurosongu, prema eurovizijskim kladionicama. Šta?” rekao je Lasagna u videu koji se širi društvenim mrežama.

Island, koji je trenutno treći s 8 posto šansi, pobjednika će objaviti u subotu, a kladioničari nestrpljivo čekaju trenutak kada će biti poznat i švedski predstavnik na Eurosongu.

Upao kao rezerva

Podsjetimo, žiri HRT-a Lasagnu uopće nije htio na Dori, već je on sa svojom pjesmom Rim Tim Tagi Dim u takmičenje prošao kao rezerva. 

Naime, pjevačica Zsa Zsa trebala je nastupati na Dori s pjesmom Probudi usne moje, no odustala je od takmičenja. Umjesto nje, po pravilima, priliku da nastupi na Dori dobiva prva rezerva, a sljedeći na redu za ulazak u takmičenje bio je upravo Baby Lasagna.