"Winter Zagreb 2021"

Barbara Mandlbaum druga na plesnom natjecanju Winter Zagreb 2021.

nbarbara (1)

Inače, organizatori takimičenja “Winter Zagreb 2021.” su Dance Academy Zagreb & Bambi kids, pod okriljem federacija IBFF Fit Kids & International Dance Open, saopćeno je iz Baleta Mostar Arabesque

Jedanaestogodišnja Barbara Mandlbaum, članica Baleta Mostar Arabesque iz Mostara, na međunarodnom takmičenju “Winter Zagreb 2021.” osvojila je drugo mjesto u kategoriji solo kids s Paquita varijacijom 1 moderato iz istoimenog baleta.

Spomenuto takmičenje održano je od 20. do 22. decembra u Zagrebu, a učestvovalo je 4.300 djece iz Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Turske, Poljske , Češke, Kanade.

„Od Zagreba nismo ništa posebno očekivali, osim neprocjenjivog iskustva, jer ovo takmičenje okuplja djecu s četiri kontinenta. Međutim, imponira kada se prevarite u pozitivnom smislu”, kazala je umjetnička direktorica Baleta Mostar Arabesque Arleta Ćehić.

Dodala je kako je ovaj uspjeh još jedan dokaz da je Balet Mostar Arabesque nepobitno etablirana činjenica u edukativnom, koreografskom, kostimografskom promišljanju klasične, etno-karakterne i contemporary umjetnosti u Mostaru i šire, a sve to je ostvareno, kakao je kazala Ćehić, u groteskno minimalnim uvjetima.

Inače, organizatori takimičenja “Winter Zagreb 2021.” su Dance Academy Zagreb & Bambi kids, pod okriljem federacija IBFF Fit Kids & International Dance Open, saopćeno je iz Baleta Mostar Arabesque.