Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Margot Robbie

“Barbie” prekinula šutnju: Otkrila šta misli o izostanku nominacije za Oscara

margot robbie barbie
FOTO: Screenshot
Margot Robbie u filmu Barbie

Film “Barbie” zaradio je više od milijardu dolara u kinima, a pokrenuo je brojne reakcije, čak više i od onog što je filmska ekipa mogla da sanja

Uz pomoć svog stiliste Andrewa Mukamala, glumica Margot Robbie je cijelog ljeta predstavljala film ‘Barbie’ i svoju novu ulogu u kojoj je zablistala. Međutim, iako se o toj ulozi puno pričalo, nominacija za nagradu Oscar ipak je izostala.

Iako film ima veliki broj nominacija za prestižnu nagradu, ona kao glavna zvijezda filma te Greta Gerwig kao rediteljka ostale su bez svog mjesta u počasnoj trci.

I nakon što su društvene mreže svoje već ‘odludovale’, oglasila se i australijska glumica koja se posljednjih mjeseci kreativnim outfitima pretvorila u pravu lutkicu.

“Nema načina da budeš tužan kada znaš da si ovako blagoslovljen”, rekla je Robbie dodavši da je u ekstazi zbog osvojenih osam nominacija za film.

Ipak, pridružila se svojim kolegama Ryanu Goslingu i Americi Ferreri u izražavanju nezadovoljstva zbog izostanka nominacije za rediteljku, prenosi Tportal.

“Očito mislim da bi Greta trebala biti nominovana za rediteljku jer ono što je napravila je stvar koja se događa jednom u karijeri, jednom u životu, ono što je izvukla, to stvarno i jest. Ali bila je to nevjerovatna godina za sve filmove”, rekla je glumica svjesna velike konkurencije.

Film “Barbie” zaradio je više od milijardu dolara u kinima, a pokrenuo je brojne reakcije, čak više i od onog što je filmska ekipa mogla da sanja.