Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"The New York Times"

Barbra Streisand na komentare o svom izgledu: Prestara sam da bi me to brinulo

Barbara Streisand
FOTO: Screenshot
Barbara Streisand

Njen veliki proboj u filmu došao je s adaptacijom muzičke komedije/drame Funny Girl (1968.), što je rezultiralo osvajanjem Oscara za najbolju glumicu

Pjevačica, glumica i rediteljica Barbra Streisand govorila je o komentarima na račun svog (i tuđeg) izgleda i odijevanja. Tokom nedavnog razgovora za The New York Times rekla je da bi se svako trebao odijevati kako god želi bez obzira na godine.

“Ljudi bi se trebali izražavati i nositi što god osjećaju na bilo koji dan”, rekla je 81-godišnja glumica.

Kaže da lični stil “nema nikakve veze s godinama” te da je bilo trenutaka tokom njene karijere u kojima nije htjela pokazivati seksepil.

“Tad sam se bojala da me takvu vide. Sad sam prestara da bih marila”, rekla je.

Uspjela na svim područjima showbiza

Nakon što je karijeru započela nastupima u noćnim klubovima i brodvejskim pozorištima ranih 1960-ih, Barbra Streisand je stavila naglasak na svoju pjevačku karijeru izdavanjem dva studijska albuma godišnje od 1963. do 1967. godine.

Njen veliki proboj u filmu došao je s adaptacijom muzičke komedije/drame Funny Girl (1968.), što je rezultiralo osvajanjem Oscara za najbolju glumicu.

Budući da je njen posljednji film izašao prije gotovo 14 godina, Barbra spremno priznaje da je jednostavno preumorna da snimi još jedan film.

“Bilo je puno filmova koje sam htjela snimiti, a onda sam se ulijenila. Uvijek sam govorila: ‘Joj, da bih ovo napravila moram ići na razne probe. Za ovo moram živjeti u Arkansasu…’ Ne znam, komplicirano je, ali i ja sam komplicirana i lijena”, rekla je nedavno za magazin People.