Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bloody Mary

Bend “Monitors” sutra objavljuje pjesmu inspirisanu filmom “Loš poručnik”

MONITORS Bloody Mary4 (1)

Ova pjesma donosi nešto novo od ovog odličnog trojca, koji inače voli da eksperimentira i uživa u raznim stilovima, kako bi njihov rad bio interesantniji i zabavniji i njima i njihovoj publici

Na članove electro punk grupe „Monitors“, basistu Emila Balića, Bišćanina s adresom u Parizu, vokala Chrisa Remicka iz Liverpoola i bubnjara Feodora Trotta, vrijeme socijalne distance djelovalo je inspirativno. Iz njihove muzičke radionice, na tri različita kraja Evrope, kao rezultat karantina je nastao novi singl „Bloody Mary“, koji će u petak, 24. aprila biti objavljen na zvaničnom kanalu grupe na Youtubeu.

Ova pjesma donosi nešto novo od ovog odličnog trojca, koji inače voli da eksperimentira i uživa u raznim stilovima, kako bi njihov rad bio interesantniji i zabavniji i njima i njihovoj publici.

– Numera „Bloody Mary“ je inspirisana filmom „Loš poručnik“ („Bad Lieutenant“) reditelja Abela Ferrera iz 1992. godine u kojem je prikazan lik policajca koji je iskvaren i nemilosrdan, ogrezao u korupciji, narkomaniji i nemoralu. No, u našoj priči glavna protagonistica je žena. Ovu pjesmu smo posvetili svim bićima koja su marginalizovana, koja se bore sa svojim ličnim demonima i koja su rastrgana unutrašnjim borbama- govori Emil Balić.

Osvrnuvši se na trenutnu situaciju sa izolacijom, kaže da je za članove benda ispočetka sve bilo zabrinjavajuće i depresivno, naročito jer su se sva trojica našli u malim stanovima velikih metropola, bez mogućnosti da prošetaju u okolnim selima, što im je u normalnim uslovima bio običaj.

– Imamo tu sreću da imamo muziku koja nam pomaže. Također, ova situacija nam daje mogućnost da se posvetimo muzici mnogo više nego što to obično činimo. Mislim da je muzika jedan ogroman plus, jedan moćni prijatelj koji sa lakoćom otjera sve što je negativno- zaključuje Balić.