Pjevač

Berin Buturović prebolovao koronavirus: “Najsličnije gripi koju smo svi odbolovali”

Berin Buturović

Oglasio se na Facebooku

Bh. pjevač Berin Buturović bio je jedan od zaraženih infekcijom COVID19. Danas je na Facebooku objavio dobre vijesti, a to je da više nije pozitivan na ovaj virus. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

“Dragi prijatelji,

Nakon sedamnaest dana provedenih u izolaciji, gdje sam se pridržavao uputa WHO i naših nadležnih organa, sretan sam što napokon mogu sa vama da podijelim i malo lijepih vijesti. Poslije ponovo obavljenog testiranja na corona virus kako nalažu procedure, sinoć sam dobio i konačan NEGATIVAN rezultat, te se vodim kao izliječen od COVID-19.

Simptomi koje sam imao su bili najsličniji gripi koju smo svi nekad odbolovali, a liječio sam se kao i kod obične gripe. Na sreću, bolest nije ostavila značajne posljedice po mene, ali isto tako, lično sam se uvjerio da se osobe koje se nalaze u rizičnoj grupi dosta teže bore sa simptomima. S obzirom na to, apelujem na sve da maksimalno ozbiljno shvatimo situaciju i pomognemo osobama koje spadaju u ovu grupu.

Ovim putem želim da se zahvalim svim dobrim ljudima na velikoj podršci koju smo moja porodica i ja imali prethodnih dana, kao i na brojnim malim i velikim znacima pažnje. Podrška je stizala iz mog Konjica, Sarajeva, Mostara i mnogih drugih gradova iz BiH, ali i od mojih prijatelja iz raznih krajeva svijeta. Ponosan sam na to što smo nečim to zaslužili od vas.

Želim da se zahvalim i vrijednom osoblju OB Konjic, koji rade u limitiranim uslovima i sa limitiranim resursima, a koji su nam i pored toga bili na usluzi svih ovih dana. Također, želim da se zahvalim i Policijskoj stanici Konjic na fer i korektnom postupanju. Hvala prijateljima iz medija koji su se interesovali za moje i stanje meni bliskih ljudi.

Sa druge strane, ne mogu, a da ne spomenem i određenu stigmatizaciju koju proživljavaju mnoge osobe, pa i gradovi koje je zadesila ova nedaća. Od uvreda, lažnih optužbi pa čak i do prijetnji smrću (slučaj iz Lukavca) od strane osoba koje su pod uticajem nepotpunih i ustvari najčešće netačnih informacija. Valjda možete da shvatite da na ovu bolest niko nije imun, da može bilo koga zadesiti bez obzira ko ste, čime se bavite ili kakvu titulu nosite i da niko nije namjerno odlučio da se zarazi. Bezbroj je primjera širom svijeta. Biti bolestan ne smije biti obilježeno kao sramota!!!

Nadam se da će sve ovo uskoro biti iza nas, a do tada ostanite negativni (na testu), ali duhom pozitivni, jer nam je to svima potrebno!

Još jednom poruka za prijatelje iz medija, ovo je moja zvanična izjava i hvala na razumijevanju, jer nisam u mogućnosti svima posebno da dajem istu.
I naravno #ostanikuci!
Lijep pozdrav svima!”, napisao je Buturović na Facebook profilu.