SHOWbuzz

sff

Beširević: ‘Bosanski Brodvej’ priča o nadama i snovima

17/08/2021

Beširević smatra da ovo jeste priča o njihovim snovima i razočarenjima, ali je mišljenja da oni nisu ostali bez snova

U okviru Takmičarskog programa – dokumentarni film 27. Sarajevo Film Festivala (SFF) danas je prikazan film “Bosanski Brodvej” Jasmine Beširević.

“Bosanski Brodvej” je priča o šesnaest mladih glumaca koji su odabrani da učestvuju u brodvejskom mjuziklu koji etablirani američki umjetnici postavljaju u Bosni i Hercegovini. Mnogi od njih sanjaju o karijeri izvan ovih prostora i svi kreću u probe s velikim entuzijazmom i očekivanjima. Međutim, kako se bliži premijera, njihovo raspoloženje se mijenja jer postaju svjesni da ih čeka povratak u “običan” život.

Autorica filma Jasmina Beširević govoreći za Fenu kazala je da je to priča o grupi mladih umjetnika iz Bosne i Hercegovine i regije te procesu kroz koji su prošli radeći mjuzikl.

– Ujedno je i na neki način priča o njihovim životima, njihovim nadama. U filmu čujemo da se mnogi nadaju da će ostvariti karijeru izvan ovih prostora, ali ne svi. Neki smatraju da treba ostati ovdje i baviti se kulturom koliko god to bilo teško – rekla je autorica filma “Bosanski Brodvej”.

Ona kaže da danas tri godine nakon što je film snimljen i ovi mladi ljudi su se promijenili. Oni koji su imali velike snove o Holivudu i Brodveju sad misle da te snove treba ostvarivati ovdje.

Beširević smatra da ovo jeste priča o njihovim snovima i razočarenjima, ali je mišljenja da oni nisu ostali bez snova.

– Puni su entuzijazma, iznimno su talentirani. Nisam vidjela kod njih da su odustali – podvukla je Jasmina Beširević u izjavi za Fenu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.